Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Siberia 150 - dziury w ścieżce dźwiękowej

mati1466

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w złym miejscu napisałem ten temat to z góry przepraszam.

Mam problem ze słuchawkami Steelseries Siberia 150. Mianowicie rozłącza mi słuchawki i po chwili podłącze mi je z powrotem. Tak cały czas przez co mam "dziury" w ścieżce dźwiękowych gier. Dzieje się to, gdy włączę niektóre gry np Outlast, Euro Track Simulator, AC IV Black Flag. W większości gier jest wszystko dobrze jak np. CS GO, The Elder Scrols Skyrim, PAYDAY 2. Nie wiem od czego to zależy. Gdy jestem na pulpicie, słucham muzyki albo oglądam film jest wszytko ok. Nie wiem co mam z tym zrobić więc liczę na waszą pomoc.

Opublikowano

Chyba się nie zrozumieliśmy. Mam tylko jedne słuchawki te Siberia 150. Jak napisałem że podłączyłem inne to chodziło mi własne o te nie markowe

Opublikowano

Słuchawki na USB? Jeśli tak to możliwe, że znalazłem rozwiązanie.

1. Start.

2. Wpisz: "opcje zasilania". Enter.

3. Kliknij "zmień ustawienia planu" przy planie który masz zaznaczony niebieską kropką.

4. Kliknij "zmień zaawansowane ustawienia zasilania".

5. Znajdź "ustawienia USB" i kliknij "+".

6. Ustawienia wstrzymania selektywnego USB> Ustawienie: Wyłączone

Jeśli to nie zadziała to spróbuj pogrzebać w BIOS płyty głównej szukając opcji z USB.

Spróbuj także podłączyć zamiast np. do pasywnego huba USB to np. z tyłu obudowy do płyty głównej (spróbuj USB które znajdują się najwyżej, zazwyczaj dostają priorytet jeśli chodzi o prąd). 

W razie pytań pisz.

Opublikowano

Tak. Słuchawki na USB. Zrobiłem to co napisałeś. Nic nie dało :(

Jak rozłącza mi dźwięk to nawet komputer nie widzi tych słuchawek. Dopiero po  chwili się podłączają, na chwile jest dźwięk i znowu rozłącza...

Opublikowano

Tak. Słuchawki na USB. Zrobiłem to co napisałeś. Nic nie dało :(

Jak rozłącza mi dźwięk to nawet komputer nie widzi tych słuchawek. Dopiero po  chwili się podłączają, na chwile jest dźwięk i znowu rozłącza...

Próbowałeś podłączyć słuchawki do innego komputera/laptopa i odpalić jakąś wymagającą grę albo tą przy której ci je rozłącza? Jak będzie je rozłączać na innym PC to znaczy, że to problem ze słuchawkami, a nie z PC.

Opublikowano

Podłączyłem pod laptopa i jest to samo. 

Na innych forach pisali o tym, że te słuchawki mają problem z wyłączającym się sterownikiem po odpaleniu aplikacji przez co słuchawki się odłączają. Nie wiem co mam z tym zrobić...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...